Meteen knutselen met de kinderen?
Download gratis ons tijdschrift propvol knutselactiviteiten

Page content

Zwarte piet knutselen of niet?

Zwarte piet knutselen of niet?

De grote vriend van Sinterklaas is de laatste tijd vaak onderwerp van gesprek. Welke kleur hij ook heeft. Wij houden van Piet!

Daarom bedachten we dat we piet konden knutselen in alle kleuren van de regenboog!

Piet knutselen of niet, dit heb je nodig:

piet in alle kleuren

  • print piet
  • schaar
  • eventueel een veiligheidsspeld of een latje
  • lijm
  • taart onderlegger
  • eventueel een veer
  • eventueel gekleurd papier

piet knutselen in alle kleuren

Zo kun je de piet knutselen  in alle kleuren

Knip de haren van piet en de verschillende gezichtjes uit de print.

Vouw iedere print dubbel. Houd de oren hierbij goed aan de zijkant.

Lijm van een gezichtje alleen de bovenzijde  aan de achterkant en van een ander gezichtje alleen de onderzijde aan de achterkant. Plak nu de gezichtjes op elkaar maar zodat de bovenkant van het gezichtje op de onderkant van het andere gezichtje. Hier kun je het volgende gezichtje op dezelfde wijze weer aan de achterzijde op de eerste twee gezichtjes. Als het goed is, kun je nu de gezichtjes omslaan en zie je telkens een andere kleur piet. Als je alle gezichtjes op elkaar hebt geplakt, plak je als laatste onder  de gezichtjes de haren van piet en aan de onderzijde een halve taartonderzetter.

Als je nog niet klaar bent met knutselen, kun je nu nu een pietenpet en een veer achter het haar plakken. De pet kun je uit het gekleurde papier knippen.

De piet kun je dragen als broche. Plak dan met een plakbandje een veiligheidsspeld achter de pietengezichtjes. Ook kun je er een stokpop van maken die je kunt gebruiken in de poppenkast. Lijm dan onder de gezichtjes een latje.\

Geef piet iedere dag een andere kleur. Het maakt namelijk niet uit hoe hij eruit ziet. Hij zal altijd de beste vriend van Sint blijven!

piet in alle kleuren   piet knutselen in alle kleuren

 

Wist je dat Wij Sinterklaas een handje helpen?

sinterklaas-open

Speciaal voor knutselaars hebben we de Sinterklaas Mysterybox klaarstaan. In de doos vind je allemaal knutselmaterialen maar wat je ermee gaat maken is nog een geheim. Een jaar lang ontvang je iedere maand via de mail 2 knutselinstructies waarmee je de leukste dingen maakt. Wat dit allemaal is, kunnen we nog niet verklappen maar een ding is zeker: het is telkens iets heel anders. Zo werk je de ene maand met gipsgaas en ga je de volgende maand aan de slag met textielverf.

Ben je nieuwsgierig?

Kijk dan hier

 

Comment Section

0 reacties op “Zwarte piet knutselen of niet?

Plaats een reactie


*