Meteen knutselen met de kinderen?
Download gratis ons tijdschrift propvol knutselactiviteiten

Page content

Knutselen op vakantie: stenen beschilderen

Knutselen op vakantie: stenen beschilderen

Kaylin, Yara en Amber zijn op vakantie in Denemarken. Daar vonden ze prachtige stenen en bedachten deze ontzettend leuke activiteit: ze gingen stenen beschilderen. Het resultaat is zo  mooi dat ik het graag met je deel!

Stenen beschilderen, dit heb je nodig:

Knutselen op vakantie: stenen beschilderen

  • mooie gladde stenen
  • acrylverf
  • bakje water
  • kwast
  • eventueel spuitlak
  • potlood
  • markeerstift

Knutselen op vakantie: stenen beschilderen

Hoog tijd om op stenenjacht te gaan dus. Dat is natuurlijk helemaal niet zo ingewikkeld. Maak een lekkere wandeling en je vindt vast mooie exmplaren. Probeer gladde stenen te zoeken met lekker veel oppervlak om op ste schilderen.

Nu kun je beginnen met ontwerpen. Met potlood kun je je tekening op de steen zetten. Gaat het fout, dan gum je het gewoon weer uit.  Kijk goed in je omgeving. Het is natuurlijk het leukst als je iets tekent dat past bij de omgeving waar je bent. Zo heb je meteen een mooie herinnering aan je vakantie.

Hoog tijd om te gaan schilderen. Met acrylverf beschilder je je steen. Laat dit goed drogen en trek de lijnen dan over met de markeerstift. Zo wordt je tekening nog duidelijker.
Wil je de steen extra mooi maken? Dan is een laagje spuitlak natuurlijk wel heel mooi. Zo krijgt de steen een mooi glimlaagje en is de tekening extra goed beschermd. Dit kun je ook bij thuiskomst doen maar zorg dan wel dat je je steen goed inpakt zodat hij niet beschadigt onderweg naar huis.

Fijne vakantie!!

Knutselen op vakantie: stenen beschilderenKnutselen op vakantie: stenen beschilderen

 

Comment Section

1 reactie op “Knutselen op vakantie: stenen beschilderen


Door Linda op 24 juli 2017

Welke acrylverf kan je het beste gebruiken? Ik heb het geprobeerd maar de verf pakt bij mij niet goed.

Plaats een reactie


*