Meteen knutselen met de kinderen?
Download gratis ons tijdschrift propvol knutselactiviteiten

Page content

Wat zijn strijkkralen?

strijkkralenStrijkkralen zijn kleine plastic kraaltjes die aan elkaar vastplakken als je ze verhit. De kralen kunnen in een patroon worden gelegd op een onderbord. Vervolgens kunnen ze worden verhit met een strijkbout en smelten ze aan elkaar tot één figuur.

Verschillende soorten strijkkralen

Er zijn allerlei verschillende soorten strijkkralen. Zo zijn de kralen verkrijgbaar in veel kleuren maar zijn er bijvoorbeeld ook glow in the dark kralen of strijkkralen met glitter.
Om ze goed te kunnen gebruiken, maak je een patroon op een onderbord. Onderborden zijn er in veel verschillende vormen.

Hoe knutsel je met strijkkralen?

Begin met het zoeken van een leuk patroon. Veel patronen kun je vinden op het internet. Natuurlijk kun je een onderbord vullen met kralen naar eigen inzicht maar op internet kun je ook veel leuke patronen vinden die je onder een transparant onderbord kunt leggen. Het is dan ook handig om ook te zorgen voor een wat groter transparant onderbord zodat je veel verschillende patronen kunt maken.
Als je patroon klaar is, kun je de kralen met een strijkbout smelten. Op de kralen leg je een vel bakpapier en vervolgens strijk je de kralen aan elkaar. Ten slotte laat je de kralen afkoelen en haal je ze voorzichtig van de onderplaat. Natuurlijk kun je met kralen ook rijgen.  Je kunt er dus ook een ketting of armband mee maken.

strijkkralen

    Comment Section

    0 reacties op “Wat zijn strijkkralen?

    Plaats een reactie


    *