Meteen knutselen met de kinderen?
Download gratis ons tijdschrift propvol knutselactiviteiten

Page content

Wat zijn loom bands?

loom bandsLoom bands zijn de  kleine elastiekjes die in 2014 een grote rage waren in Nederland maar nog altijd door veel kinderen gebruikt worden om armbandjes en poppetjes mee te maken.

De loom bands zijn uitgevonden door de Amerikaanse wetenschapper Cheong Choon Ng. Hij bedacht dit voor zijn twee kinderen maar toen hij zag dat zij hier zo veel plezier mee hadden is hij het verder gaan ontwikkelen en verkopen. Het werd een rage over de hele wereld en ook in Nederland waren veel mensen met dit virus besmet. In 2014 werden de loom bands zelfs tot speelgoed van het jaar uitgeroepen.

Loom bands zijn er in veel verschillende kleuren. Er zijn ook speciale loom elastiekjes. Denk maar eens aan de glow in the dark  versie of de elastiekjes met verschillende kleuren.

Om te beginnen met zoomen heb je een startset nodig. In deze set vind je een loomnaald ( dit is een soort haaknaald), een loombord en haakjes en oogjes waarmee je een sluiting kunt maken voor armbanden of kettingen. Ook zijn er losse setjes met bedeltjes die je aan een armbandje kunt hangen. Zo maak je je kunstwerk nog mooier.

Inmiddels vind je op het internet allerlei filmpjes waarin uitgelegd wordt hoe je de meest leuke dingen kunt maken met de loombands. Het is dus niet zo moeilijk om op leuke ideetjes te komen. Gewoon even googelen en je kunt aan de slag!

    Comment Section

    0 reacties op “Wat zijn loom bands?

    Plaats een reactie


    *