Meteen knutselen met de kinderen?
Download gratis ons tijdschrift propvol knutselactiviteiten

Page content

Wat is paracord?

paracordParacord is de korte naam voor parachutekoord.  Het is een nylon koord dat in de tweede wereldoorlog werd gebruikt door de Amerikaanse troepen aan de parachutes. Het is dan ook een heel stevig koord dat bestaat uit 7 kernen en een geweven mantel.

Tegenwoordig wordt dit koord ook gebruikt bij kamperen, bergbeklimmen en zeilen. Dat is logisch want het is super stevig koord.

De laatste tijd wordt paracord ook gebruikt om mee te knutselen. In 2015 ontstond er een hele rage in het knopen van armbanden en figuurtjes met para koord. Als je goed kijkt lijkt het knutselen met paracord erg op macramé wat veel mensen nog van vroeger kennen. Veel knopen die daar werden gebruikt, worden ook nu weer gebruikt bij het knutselen met paarsrood alleen is het nu weer in een hip jasje gestoken. Zo is er nu paarsrood te koop in heel veel verschillende leuke kleuren. Je vindt dit koord in verschillende hobbywinkels maar ook in speelgoedwinkels is het te koop.

Op internet vindt je allerlei filmpjes waarin het knutselen met paracord wordt uitgelegd. Zo kun je dus snel en makkelijk aan de slag.

paracord

    Comment Section

    0 reacties op “Wat is paracord?

    Plaats een reactie


    *