Meteen knutselen met de kinderen?
Download gratis ons tijdschrift propvol knutselactiviteiten

Page content

Wat is foam klei?

foam kleiFoamklei is een polymeer klei met hierin kleine witte balletjes. Het voelt een beetje als gel.
Foam klei plakt op stof, papier maché of  voorwerpen van aardewerk. De klei droogt in de buitenlucht en hoeft dus niet te worden gebakken in een oven.
Foamklei bevat geen giftige stoffen of gluten en kan dan ook prima  veilig gebruikt worden door kinderen. Tel hierbij op dat het niet blijft plakken aan je tapijt en je kunt dus zonder zorgen leuke dingen gaan knutselen met behulp van foam klei.

Foam klei is los verkrijgbaar maar kun je ook kopen in pakketten met daarin kleine potjes met verschillende kleuren. Zo zijn er basis sets maar ook sets met neon kleuren.

Wat kun je maken met foam klei?

Het leuke van foam clay is dat je  veel verschillende ondergronden eenvoudig kunt versieren door de foamklei er simpelweg op te plakken. Dit maakt deze klei dan ook erg geschikt voor kinderen. Ook jonge kinderen kunnen hier al mee aan de slag.

foam klei foam klei foam klei

Hoe gebruik je foam klei?

Voor je aan de slag gaat met foamklei moet je het eerst even goed mengen. Vervolgens kun je een klein beetje foam klei uit de verpakking halen en op je voorwerp drukken. Je kunt verschillende kleuren foam klei samen gebruiken. Je kunt het zelfs mengen als je wilt. Zodra  je klaar bent, kun je het voorwerp laten drogen in de buitenlucht. Het wordt dan na een tijdje hard.
Let alleen wel goed op: dit gebeurt ook met de foam klei die je nog over hebt. Het is dan ook heel verstandig de klei goed luchtdicht af te sluiten in de verpakking. Klei die al een beetje hard is geworden, kun je weer zacht maken door er wat water door te mengen.

foam klei

 

  Comment Section

  2 reacties op “Wat is foam klei?  Door Mohamed Bouhdaid op 2 april 2018

  Geachte heer / mevrouw,

  Mijn zoontje van 1 heeft de foamklei van zijn oudere zus opgegeten .
  Zou u mij kunnen vertellen wat voor ingrediënten er exact inzitten en wat ik nu moet doen. Mijn kind heeft diarree etc.

  Vriendelijke groet,
  M.Bouhdaid

  Plaats een reactie


  *