Meteen knutselen met de kinderen?
Download gratis ons tijdschrift propvol knutselactiviteiten

Page content

Wat is fimoklei?

Wat is fimoklei?Fimoklei is een kunststof polymeerklei waar je mee kunt boetseren en wat je kunt afbakken in de huishoudoven. De klei is gekleurd. Het is er in wel 85 verschillende kleuren.
Er zijn 3 soorten Fimoklei:

 • Fimo soft
 • Fimo classic
 • Fimo effect

Fimo soft en fimo effect zijn zachte kleisoorten die je makkelijk kunt kneden. Deze twee soorten fimoklei gebruik ik het liefst als ik met kinderen werk. Fimo effect is er bijvoorbeeld als glow in the dark variant of met glitters. De fimo classic kun je zacht maken door Fimo quick mix te gebruiken
Fimo klei wordt zacht door de warmte van je handen als je de klei kneedt. Een trucje kan zijn om voordat je iets gaat maken, de klei even in je broekzak te bewaren.

Het fijne van fimo klei is dat het niet uitdroogt. Je kunt het dus lang bewaren. Fimoklei wordt gebruikt voor het maken van sieraden (je kunt er leuke kralen van maken) maar er worden ook poppetjes en mooie decoraties van gemaakt.

Als je werkt met fimo klei is het handig om babydoekjes bij de hand te hebben. De fimoklei kan kleur afgeven. Zo kan het gebeuren dat je zonder dit te willen, de ene kleur aan de andere kleur fimoklei komt door je handen of je ondergrond. Tussendoor moet je alles dus steeds goed schoonhouden.

Fimo klei bak je in een keukenoven. Je moet de klei een half uur bakken op 110 graden. De oven hoeft niet te worden voorverwarmd. De klei wordt na het bakken hard. Laat het dus in de oven uitharden. Vervolgens kun je de klei nog aflakken. Zo krijgt het een mooie glimlaag.

Fimo klei wordt gemaakt door Staedtler GMBH uit Duitsland

 

 

 

 

  Comment Section

  0 reacties op “Wat is fimoklei?

  Plaats een reactie


  *