Meteen knutselen met de kinderen?
Download gratis ons tijdschrift propvol knutselactiviteiten

Page content

Wat is acrylverf

acrylverfAcrylverf is een synthetische verfsoort die met water verdund kan worden. Het wordt gemaakt van pigmenten ( de kleurstof) die met elkaar gemengd worden door acryl. De kleur wordt steeds levendiger als je meer lagen verf over elkaar aanbrengt.

Acrylverf is bij veel hobby schilders populair omdat het makkelijk in gebruik is. Het droogt snel en kleuren zijn onderling goed te mengen.

Acrylverf is gemaakt op basis van water. Bij droging, verdampt het water. De verf vormt dan een elastische laag die lang mooi blijft. Als de verf opgedroogd is, is de kleur iets donkerder. Kwasten kunnen met water worden schoongemaakt en de verf kan indien gewenst ook door water worden verdund.

De verf kan op verschillende ondergronden worden gebruikt. Zo kun je het gebruiken op papier, canvas maar ook op terra cotta of hout.

Dit maakt acrylverf een erg gewilde verfsoort. Een waarschuwing is wel op zijn plek. De pigmenten van deze verfsoort zijn lastig uit kleding te verwijderen. Pas dus goed op als je het gebruikt.

    Comment Section

    0 reacties op “Wat is acrylverf

    Plaats een reactie


    *