Meteen knutselen met de kinderen?
Download gratis ons tijdschrift propvol knutselactiviteiten

Page content

Wat is zelfhardende klei

Zelzelfhardende kleifhardende klei is een kleisoort die niet afgebakken moet worden in de oven maar die droogt in de buitenlucht. Er zijn verschillende soorten zelfdragende klei maar das klei is hiervan wel de bekendste.

Het fijne van zelfdragende klei is dat het eenvoudig te kneden is en niet makkelijk scheurt of krimpt. Natuurlijk kan ook deze klei net als iedere andere kleisoort wel kapotvallen. Ook een werkstuk van zelfhardende klei moet je dus voorzichtig behandelen.

Er is zelfhardende klei in verschillende kleuren en soorten. De meest bekende is de witte zelfdragende klei. Deze kun je eenvoudig na het drogen overschilderen met acrylverf.

Droogtijd van zelfhardende klei

Het drogen van zelfdragende klei si een geduldsklusje. Het kan wel 1 tot 3 dagen duren voor je project goed is uitgehard. Zet het op een warme plek en wacht rustig af. Zoals eerder gezegd, de klei hoeft niet te worden gebakken in de oven.

Nieuwe soort zelfhardende klei

silk kleiSinds enige tijd is er een nieuwe soort zelfdragende klei op de markt die erg geschikt is voor kinderen en in verschillende kleuren te koop is. De klei heet silk klei. Na droging voelt de klei wat rubberachtig aan. Meer over silk klei lees je hier.

 

 

 

 

    Comment Section

    0 reacties op “Wat is zelfhardende klei

    Plaats een reactie


    *